Мониторинг качества питания январь 2025/«2025 жылғы қаңтар айындағы тамақтану сапасын мониторинг»
2025 жылғы қаңтар айындағы КГУ ОШ №52 асханасындағы тамақтану сапасын мониторинг комиссиясының ақпараты
КГУ ОШ №52 мектеп асханасында тамақтануды ұйымдастыру қызметін «Разакберлина» жеке кәсіпкері жүзеге асырады.
Асхана залы 166 орынға есептелген.
Күнделікті мәзір Алматы қаласы Білім басқармасының жас ерекшеліктеріне сәйкес жасалған перспективті мәзір негізінде дайындалады.
Асхана залында ағымдағы аптаға арналған күнделікті мәзір ілінген стенд бар. Тағамдар екі рет беріледі. Оқушылардың тамақтануы кестеге сәйкес жүзеге асады:
1-ші ауысым – 9:35,
2-ші ауысым – 15:35.
2025 жылғы қаңтар айында мектепте 1293 оқушы оқыды.
«Всеобуч» қорының есебінен жетім балалар, қамқорлықтағы, аз қамтылған және көпбалалы отбасылардан шыққан 16 оқушы ыстық тамақпен қамтылды, оның ішінде 1-ші ауысымда 10 оқушы, 2-ші ауысымда 6 оқушы болды. Бастауыш сынып оқушыларының 100%-ы ыстық тамақпен қамтылған – 452 оқушы.
5-8 сыныптарда – 11 бала;
9-11 сыныптарда – 5 бала.
Бүкіл есептік кезеңде комиссия КГУ ОШ №52 тамақтану ұйымын және сапасын, асхана бөлімшесін кешенді тексеруді жүргізді.
Тағамдар мен көкөністерді сақтау үшін қоймалар мен арнайы бөлмелер (ет және көкөніс цехтары) бөлініп, жабдықталды. Тексеру жүргізілді:
Келетін азық-түліктің сапасы;
Келетін азық-түлікке сапа сертификаттарының болуы;
Тоңазытқыш камераларының тауарларды араластырып сақтамау жағдайы;
Тағамдарды дайындау технологиясы;
Азық-түліктер мен дайын өнімдерді сақтау мерзімдері мен шарттарының сақталуы;
Жас ерекшелігіне және бекітілген мәзірге сәйкес дайын өнімнің шығуы;
Тағамдардың органолептикалық сапасын бағалау және ақаулық журналына жазба енгізу.
Комиссия күнделікті дайын тағамдарды ақаулықтан өткізіп, бақылау таразылауы жүргізді.
Ақаулық журналдары мен басқа қажетті құжаттар толтырылды.
Тағамдар мен аспаздық өнімдердің дайындық дәрежесі тексерілді: дәмі, иісі, қалыңдығы нормаларға сәйкес келді, бұл 29.01.2025 (4-ші апта, сәрсенбі) күнгі ақаулық комиссиясы актісінде көрсетілген.
Жұмысқа қызметкерлердің қабылдануы бақылауда болды (медбике күнделікті қызметкерлерді тері аурулары, ЖРВИ, ангина және т.б. ауру белгілері бойынша тексеріп, жұмысқа қабылдау журналында жазба жасады).
Ыдыстарды, аспаздық құралдарды, үстелдерді және басқа жабдықтарды жуу мен дезинфекция санитарлық-гигиеналық режим талаптарына сәйкес жүргізіледі.
Комиссияның қорытынды шешімі: тағам дайындау мен сапасына қатысты ескертпелер болған жоқ, санитарлық нормалар бұзылмаған, азық-түлікті сақтау температуралық режимі сақталған, құрал-жабдықтар белгіленген, КГУ ОШ №52 асхана бөлімі қолданыстағы нормаларға сәйкес келеді.