Коммуналдық мемлекеттік мекеме
"№52 жалпы білім беретін мектеп"
Алматы қаласы Білім басқармасы
КГУ "Общеобразовательная школа №52"
Управления образования города Алматы
Приемная:
+7 (727) 271-85-62
Бухгалтерия:
+7 (727) 273-71-97
eOtinish.kz
Версия
для слабовидящих
» » Информация по мониторингу питания за сентябрь 2024/2024 жылғы қыркүйек айына арналған КММ «№52 ЖББМ» асханасында тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссияның ақпараты
30
сентябрь
2024

Информация по мониторингу питания за сентябрь 2024/2024 жылғы қыркүйек айына арналған КММ «№52 ЖББМ» асханасында тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссияның ақпараты

2024 жылғы қыркүйек айына арналған КММ «№52 ЖББМ» асханасында тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссияның ақпараты

КММ «№52 жалпы білім беретін мектеп» бойынша тамақтандыруды ұйымдастыру қызметтерінің жеткізушісі – «Разакберлина» жеке кәсіпкерлігі.

Асхана бөлмесі 166 орынға есептелген.
Күнделікті ас мәзірі Алматы қаласының Білім басқармасы әзірлеген перспективалық мәзір негізінде, оқушылардың жас ерекшеліктеріне сәйкес құрастырылған.

Асхана ішінде ағымдағы аптаға арналған күнделікті мәзір ілінген арнайы стенд бар.
Сондай-ақ, Салауатты тамақтану тақырыбын насихаттайтын монитор орнатылған.

Тағам дайындау екі ауысыммен жүзеге асырылады.
Оқушылардың тамақтануы төмендегі кесте бойынша жүргізіледі:

  • 1 ауысым – сағат 9:35

  • 2 ауысым – сағат 15:35

📌 2024 жылғы қыркүйек айында мектепте 1296 оқушы білім алды.
«Всеобуч» қоры есебінен жетім, қорғаншылықтағы, аз қамтылған және көп балалы отбасылардан шыққан 20 оқушы ыстық тамақпен қамтылды:

  • 1 ауысымда – 11 оқушы,

  • 2 ауысымда – (нақты саны көрсетілмеген).

📌 Бастауыш сынып оқушылары 100% (450 оқушы) ыстық тамақпен қамтылды.

  • 5–8 сыныптар – 14 оқушы,

  • 9–10 сыныптар – 6 оқушы.


Мониторинг барысы

Есепті кезең ішінде комиссия мектептегі тамақтануды ұйымдастыру мен сапасына жүйелі мониторинг жүргізді, сондай-ақ мектептің ас блогын кешенді тексеруден өткізді.

Тамақ өнімдерін, көкөністерді сақтау үшін жеке жабдықталған қоймалар мен арнайы бөлмелер (ет және көкөніс цехтары) бөлінген.

Мониторинг барысында келесідей бағыттар қамтылды:

  • келіп түскен өнімдердің сапасы;

  • сапа сертификаттарының болуы;

  • тоңазытқыш камераларындағы тауарлық көршілестікке сәйкестігі;

  • тағам дайындау технологиясы;

  • өнімдерді және дайын тағамдарды сақтау мерзімі мен шарттары;

  • дайын өнімнің шығымы жас ерекшеліктеріне және бекітілген мәзірге сәйкестігі;

  • тағам сапасына органолептикалық баға беру, нәтижесі бракераж журналында тіркелді.

📌 Комиссия күн сайын дайын тағамдарға бракераж жүргізіп, бақылау өлшеуін жүзеге асырды.
Бракераж журналдары мен басқа да қажетті құжаттар уақтылы толтырылды.

📌 Тағамдардың дәмі, иісі, құрылымы әрдайым нормаға сай болды, бұл 2024 жылғы 18 қыркүйектегі (3-апта, сәрсенбі) бракераж актісінде көрсетілген.


Санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуы

  • Асхана қызметкерлерінің жұмысқа рұқсат етілуі медбикенің күнделікті тексеруімен жүзеге асырылды (іріңді тері аурулары, ЖРВИ, тамақ аурулары бар-жоғы тексеріліп, тиісті журналға белгі соғылды).

  • Ыдыс-аяқтарды, ас үй жабдықтарын, үстелдерді және басқа да құралдарды жуу және дезинфекциялау санитарлық-гигиеналық талаптарға толық сәйкес жүргізілді.


Комиссия шешімі

Комиссияның қорытындысы бойынша:

  • тағам сапасына қатысты ескертулер болған жоқ,

  • санитарлық нормалар бұзылған жоқ,

  • өнімдерді сақтау бойынша температуралық режим сақталған,

  • инвентарь дұрыс таңбаланған,

  • асхана блогы қолданыстағы талаптарға толық сәйкес келеді.


Комиссия мүшелері:

  • Қалдыбаева К.А.

  • Тенишева Р.Р.

  • Дыгаева Г.Б.

  • Кибаева Э.

  • Сидоренко О.

  • Шонжикенова А.В.