31
октябрь
2024
Информация по мониторингу питания за октябрь 2024/Асханасындағы тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссияның ақпараты
2024 жылғы қазан айына арналған КММ «№52 ЖББМ» асханасындағы тамақтану сапасын бақылау жөніндегі комиссияның ақпараты
КММ «№52 жалпы білім беретін мектеп» бойынша тамақтандыруды ұйымдастыру қызметтерінің жеткізушісі – «Разакберлина» жеке кәсіпкерлігі.
Асхана бөлмесі 166 орынға есептелген.
Күнделікті мәзір Алматы қаласының Білім басқармасы бекіткен перспективалық мәзір негізінде, жас ерекшеліктеріне қарай әзірленген.
Асханада ағымдағы аптаға арналған күнделікті мәзір ілінген арнайы стенд бар.
Сондай-ақ, Салауатты тамақтану тақырыбын насихаттайтын монитор орнатылған.
Тағам дайындау екі ауысыммен жүзеге асырылады.
Оқушылардың тамақтануы келесі уақыт кестесімен жүргізіледі:
1 ауысым – сағат 9:35
2 ауысым – сағат 15:35
📌 2024 жылғы қазан айында мектепте 1290 оқушы білім алды.
«Всеобуч» қоры есебінен жетім, қамқоршылықтағы, аз қамтылған және көп балалы отбасылардан шыққан 20 оқушы ыстық тамақпен қамтылды:
1 ауысымда – 11 оқушы
2 ауысымда – 9 оқушы
📌 Бастауыш сынып оқушыларының 100%-ы (445 оқушы) ыстық тамақпен қамтылған.
5–8 сыныптар – 14 оқушы
9–11 сыныптар – 6 оқушы
Мониторинг барысы
Есепті кезең ішінде комиссия мектеп асханасында тамақтану сапасы мен ұйымдастырылуына жүйелі бақылау жүргізді, сонымен қатар ас блогына кешенді тексеру жасалды.
Тағам өнімдерін, көкөністерді сақтау үшін арнайы жабдықталған қоймалар мен бөлмелер (ет және көкөніс цехтары) қарастырылған.
Комиссия келесі бағыттар бойынша бақылау жүргізді:
жеткізілген өнімдердің сапасы;
тағам өнімдерінің сапа сертификаттарының болуы;
тоңазытқыш жабдықтардағы тауарлық көршілестік талаптарына сәйкестік;
тағам дайындау технологиясының сақталуы;
өнімдерді және дайын тағамдарды сақтау шарттары мен мерзімдерінің сақталуы;
дайын тағамның салмағы мен шығымының жас топтарына және мәзірге сәйкестігі;
тағам сапасына органолептикалық (дәм, иіс, консистенция) баға беру, бракераж журналына тіркеу.
📌 Комиссия күн сайын дайын тағамдарға бракераж жүргізіп, бақылау өлшеуін жүзеге асырды.
Бракераж журналдары мен қажетті құжаттар уақтылы толтырылды.
📌 Тағамдардың дәмі, иісі, консистенциясы нормаларға сай болды. Бұл 2024 жылғы 9 қазан күніне (2-апта, сәрсенбі) арналған бракераж комиссиясының актісінде тіркелген.
Санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуы
Асхана қызметкерлерінің жұмысқа жіберілуіне медбикенің күнделікті тексеруі жүргізілді (тері аурулары, ЖРВИ, тамақ ауруларының бар-жоғы тексеріліп, арнайы журналға жазылды).
Ыдыс-аяқтарды, ас үй құралдарын, үстелдерді және басқа да жабдықтарды жуу және дезинфекциялау санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес жүргізілді.
Комиссия қорытындысы
Комиссияның қорытындысы бойынша:
Тағам сапасына қатысты ескертулер болған жоқ;
Санитарлық талаптар бұзылмаған;
Температуралық сақтау режимі сақталған;
Инвентарь таңбаланған;
Ас блогы қолданыстағы санитарлық нормаларға толық сәйкес келеді.
Комиссия мүшелері:
Қалдыбаева К.А.
Кибаева Э.
Тенишева Р.Р.
Сидоренко О.
Дыгаева Г.Б.
Шонжикенова А.В.
Бейсенова Н.В.
КММ «№52 жалпы білім беретін мектеп» бойынша тамақтандыруды ұйымдастыру қызметтерінің жеткізушісі – «Разакберлина» жеке кәсіпкерлігі.
Асхана бөлмесі 166 орынға есептелген.
Күнделікті мәзір Алматы қаласының Білім басқармасы бекіткен перспективалық мәзір негізінде, жас ерекшеліктеріне қарай әзірленген.
Асханада ағымдағы аптаға арналған күнделікті мәзір ілінген арнайы стенд бар.
Сондай-ақ, Салауатты тамақтану тақырыбын насихаттайтын монитор орнатылған.
Тағам дайындау екі ауысыммен жүзеге асырылады.
Оқушылардың тамақтануы келесі уақыт кестесімен жүргізіледі:
1 ауысым – сағат 9:35
2 ауысым – сағат 15:35
📌 2024 жылғы қазан айында мектепте 1290 оқушы білім алды.
«Всеобуч» қоры есебінен жетім, қамқоршылықтағы, аз қамтылған және көп балалы отбасылардан шыққан 20 оқушы ыстық тамақпен қамтылды:
1 ауысымда – 11 оқушы
2 ауысымда – 9 оқушы
📌 Бастауыш сынып оқушыларының 100%-ы (445 оқушы) ыстық тамақпен қамтылған.
5–8 сыныптар – 14 оқушы
9–11 сыныптар – 6 оқушы
Мониторинг барысы
Есепті кезең ішінде комиссия мектеп асханасында тамақтану сапасы мен ұйымдастырылуына жүйелі бақылау жүргізді, сонымен қатар ас блогына кешенді тексеру жасалды.
Тағам өнімдерін, көкөністерді сақтау үшін арнайы жабдықталған қоймалар мен бөлмелер (ет және көкөніс цехтары) қарастырылған.
Комиссия келесі бағыттар бойынша бақылау жүргізді:
жеткізілген өнімдердің сапасы;
тағам өнімдерінің сапа сертификаттарының болуы;
тоңазытқыш жабдықтардағы тауарлық көршілестік талаптарына сәйкестік;
тағам дайындау технологиясының сақталуы;
өнімдерді және дайын тағамдарды сақтау шарттары мен мерзімдерінің сақталуы;
дайын тағамның салмағы мен шығымының жас топтарына және мәзірге сәйкестігі;
тағам сапасына органолептикалық (дәм, иіс, консистенция) баға беру, бракераж журналына тіркеу.
📌 Комиссия күн сайын дайын тағамдарға бракераж жүргізіп, бақылау өлшеуін жүзеге асырды.
Бракераж журналдары мен қажетті құжаттар уақтылы толтырылды.
📌 Тағамдардың дәмі, иісі, консистенциясы нормаларға сай болды. Бұл 2024 жылғы 9 қазан күніне (2-апта, сәрсенбі) арналған бракераж комиссиясының актісінде тіркелген.
Санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуы
Асхана қызметкерлерінің жұмысқа жіберілуіне медбикенің күнделікті тексеруі жүргізілді (тері аурулары, ЖРВИ, тамақ ауруларының бар-жоғы тексеріліп, арнайы журналға жазылды).
Ыдыс-аяқтарды, ас үй құралдарын, үстелдерді және басқа да жабдықтарды жуу және дезинфекциялау санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес жүргізілді.
Комиссия қорытындысы
Комиссияның қорытындысы бойынша:
Тағам сапасына қатысты ескертулер болған жоқ;
Санитарлық талаптар бұзылмаған;
Температуралық сақтау режимі сақталған;
Инвентарь таңбаланған;
Ас блогы қолданыстағы санитарлық нормаларға толық сәйкес келеді.
Комиссия мүшелері:
Қалдыбаева К.А.
Кибаева Э.
Тенишева Р.Р.
Сидоренко О.
Дыгаева Г.Б.
Шонжикенова А.В.
Бейсенова Н.В.